Elbilens framfart trots oro

Trots stor oro i omvärlden fortsätter elbilens framfart i Sverige

Mobility Sweden har släppt sin rapport för oktober och enligt den ser vi nu en ökning av nyregistrerade personbilar med ca 12% jämfört med samma period förra året, hela 2 383 nya personbilar registrerades under oktober månad.

Trots den kraftiga ökningen i oktober ligger årets nyregistreringar fortfarande 10% under förra årets siffror. Vilket kan bero på den ökade oron över stigande energipriser och bristen på viktiga komponenter som har lett till en minskad efterfråga. t

Däremot ser vi en positiv utveckling när det gäller nyregistreringen av laddbara bilar, som uppgår hittills i år till 59% av nyregistreringar som kan jämföras med 42,5% under föregående år. Under oktober månad utgick antalet nyregistrerade elbilar till 35,5%, vilket är en ökning med 57% jämfört med förra året. Hela 8% av den svenska personbilsflottan utgör laddbara bilar.

Den politiska och ekonomiska instabiliteten har en stor påverkan på fordonsmarknaden där bristen på viktiga nyckelkomponenter, produktionsstörningar, stigande energipriser, en svag krona och höjda kostnader för insatsvaror och transporter skapar en allmän oro som påverkar fordonsmarknaden negativt

Sammanfattning av nyregistreringarna i oktober 2022, jämfört med oktober i fjol

elbilens framfart - mobility sweden

Källa: Mobility Sweden

Populära elbilar

Går du i nybilstankar?

Här på Sixt leasing hjälper vi dig med att hitta rätt bil med rätt avtal som passar dina behov och plånbok, oavsett storlek på vagnpark.

Kontakta oss så berättar vi mer!